Us facilitem 4 consells d’estratègia digital per al desenvolupament de públics en teatres o equipaments de proximitat.

Us heu plantejat mai de quina manera la relació amb els vostres públics ha de basar-se, a partir del lloc web, en metodologies relacionals i d’atracció?

Com en qualsevol pla de màrqueting o de comunicació, cal partir sempre d’una estratègia ben definida. I el món digital no és una excepció.

Aquesta estratègia ha d’anar dirigida a aconseguir el vostre objectiu, que no serà només vendre entrades sinó també augmentar el tràfic al web del vostre equipament. Això implicarà, per tant, uns índexs de conversió més elevats.

Actualment, el teatre o l’equipament de proximitat persegueix una fi clara: poder arribar al màxim d’audiències possibles. Vol ser un agent actiu i contribuir, així, al desenvolupament social, cultural i econòmic de les persones en totes les àrees d’influència, tant la territorial com la global.

Vegem com podem aconseguir-ho.

Claus per a l’optimització d’una estratègia digital de públics

Fer els passos adequats per optimitzar l’estratègia de màrqueting digital resulta fonamental per a qualsevol organització cultural.

estrategia digital para el desarrollo de públicos

Per dur a terme una estratègia de públics és important fer servir totes les eines i els entorns digitals que tinguem a l’abast. La clau de l’èxit? Saber crear l’harmonia perfecta entre les diverses estratègies a partir dels diferents segments de públics que coexisteixen en la nostra àrea d’influència i no centrar-nos només en una d’elles.

Què heu de tenir en compte, per tant, per enfocar correctament la vostra estratègia?

1) Definir un pla a partir de l’oferta cultural del teatre o equipament

A l’hora de fer-ho, tingueu presents:

  • les accions de posicionament orgànic (SEO),
  • l’establiment d’un calendari de dates per difondre els vostres continguts a les xarxes socials,
  • la finalitat del pla: donar a conèixer la marca i aconseguir captar audiències i públics potencials,
  • la visió clara i ben definida del pla a partir de la pròpia gestió relacional i, millor encara, si es disposa d’un CRM específic per a teatres i /o equipaments de proximitat.

2) Aconseguir abast i repercussió

Els conceptes d’abast i repercussió són claus en qualsevol estratègia de públics (digital).

Es tracta que les nostres activitats programades es viralitzin al màxim:
“res neix viral, però gairebé tot pot esdevenir viral”. Google i les xarxes socials es convertiran en el centre neuràlgic de les accions que dueu a terme. I recordeu-ho: segmenteu sempre en funció dels públics que vulgueu atraure.

3) Buscar la conversió: acompanyar i transferir per fidelitzar el vostre públic

El primer focus d’atracció ha d’estar basat en les activitats que programa cada teatre o equipament (no n’hi ha cap altre!).
Però seguidament, a més d’aquells que compren entrades o s’inscriuen a les activitats, cal deixar obert un canal perquè audiències i/o usuaris se subscriguin als butlletins o puguin respondre les enquestes que els proposeu.I d’aquí es desprèn una idea cabdal: donar a l’usuari més satisfacció de la que s’espera. És a dir, sobrepassar les seves expectatives. Tot plegat és necessari per convertint-lo en un ambaixador compromès amb el propi centre.

4) Facilitar el camí al públic per convertir-lo en ambaixador

Poseu-li-ho fàcil! El públic potencial està esperant trobar alguna cosa que valgui la pena dins la vostra programació. Feu amb ell el camí, però sempre de manera estratègica.

Per això, per aconseguir fidelitzar-lo o assolir qualsevol altre tipus de fidelització, és fonamental que els processos siguin senzills.

Sabíeu que un públic satisfet és la clau que obre la porta de qualsevol estratègia digital? Sabíeu, també, que un públic satisfet és (o hauria de ser) l’objectiu principal de qualsevol teatre o equipament de proximitat?

I, arribant al fons de la qüestió, és la prescripció del vostre espai per part del vostre públic la finalitat última que heu de perseguir.Si esteu pensant dur a terme una estratègia digital que segueixi els paràmetres anteriors, l’equip de Bravo Manager us pot ajudar! Expliqueu-nos les vostres necessitats i ens posarem a treballar plegats. Comencem?