Les millors estratègies de màrqueting online per captar i fidelitzar els vostres públics en els equipaments culturals

Què és el primer que us ve al cap quan us parlen de “programacions dels equipaments culturals dedicades a les arts escèniques o, fins i tot, en l’actualitat també els centres cívics i, per què no, les biblioteques”?

Si ens ho permeteu, ens avançarem en la resposta: posem la mà al foc que penseu en un seguit de dossiers amb sinopsis, notes de premsa, crítiques, vídeos, escrits diversos sobre el projecte en qüestió i un llarg etcètera. Ens equivoquem gaire?

En cultura, per tant, estarem d’acord que de contingut en sobra. I entenem per contingut tot allò que ha d’acompanyar la promoció i difusió de l’activitat que proposem:

  • Sovint cal fer una lectura intensa de tot el material i reescriure’l per tal de fer-nos-el nostre.
  • Hem de pensar que normalment tots els dossiers que ens arriben són per vendre la proposta al programador i no tant per arribar al públic.
  • Cal saber, també, que normalment les persones som afins a tot allò que fa referència a la cultura, per tant, res no fa pensar que aquestes activitats siguin, a priori, rebutjades.

Tornem, però, a la qüestió inicial: l’atracció i fidelització del nostre públic. Això és del que es tracta: oferir, en primera instància, valor afegit que faci que li resulti interessant assistir i compartir la nostra oferta. I aquí entra en joc l’aposta dels equipaments culturals per desenvolupar estratègies de màrqueting online eficaces.

I vosaltres, quines estratègies apliqueu en la comunicació del vostre equipament? Avui us en proposem 4. Preneu-ne nota!

1. Mantingueu l’equipament en la ment de les audiències

Comenceu per proporcionar, al vostre web, una informació útil, pràctica i ben estructurada de les vostres activitats. I, després, podeu enviar-la al vostre públic (si el teniu segmentat, molt millor) a través d’un correu electrònic directe o d’una newsletter.

Recordeu que l’assumpte que redacteu ha de cridar a l’acció: penseu que ens crida l’atenció tot allò que altres ja han vist abans. Poseu-hi imaginació i aneu més enllà del títol de l’obra i la data.

Si aporteu valor afegit a la vostra audiència i ho feu amb la freqüència adequada, haureu fet gran part del recorregut!

estrategias de marketing online para equipamientos culturales

2. Reforceu la percepció de l’especialista

No només és important publicar a la pròpia web o blog, sinó també en altres mitjans en què sigui més probable que els usuaris trobin el contingut. Què guanyareu, amb això? Una cosa tan senzilla com donar a conèixer les vostres activitats i el vostre equipament.

Les xarxes socials es poden convertir en una poderosa eina per fer-ho. Aprofiteu-les!

3. Feu un seguiment del públic que està comprant les entrades o que s’inscriu a les vostres activitats

El mateix dia de l’activitat ja és una via molt eficaç per ampliar la perspectiva de qui és el vostre públic, però us sorprendrien els resultats si decidíssiu complementar-ho amb estratègies de màrqueting online. Això també us permetrà saber si heu de dedicar-hi més esforços i cap a quins grups dirigir-los.

I una regla d’or: aconseguiu que el vostre públic us recordi tot va tan ràpid que necessitem comunicar la nostra oferta de manera més intensificada—. Ningú està esperant que publiqueu a Facebook o a Twitter: analitzeu els millors horaris de publicació i feu que gotegin les vostres propostes periòdicament a la xarxa.

4. Mantingueu l’emoció després del dia de l’activitat

Tan important és captar els públics com fidelitzar-los. Mantingueu l’interès perquè els vostres públics comparteixin la seva experiència amb altres persones del seu entorn.

Una manera de fer-ho? Automatitzant un correu electrònic personalitzat per agrair-los que hagin vingut i que el rebin mitja hora després que s’hagi acabat l’activitat.

I, sobretot, escriviu i publiqueu al vostre web una crònica per deixar constància de com va anar l’activitat. Ja teniu en compte que les programacions d’un centre també formen part de la memòria i del patrimoni cultural del nostre entorn?

Tot i que aquests 4 avantatges poden semblar d’allò més bàsics, és important tenir-los presents si el que volem és traçar el propi camí i convertir-lo en marca de la casa del nostre equipament cultural.

Coneixeu altres estratègies que, a través del màrqueting online, permetin atraure i fidelitzar els vostres públics? Ajudeu-nos a ampliar la llista! Voleu que us expliquem com Bravo Manager us hi pot ajudar? Som aquí per explicar-vos-ho!